Vad händer sedan med min ansökan?

 


Behandling av ansökan

Din ansökan behandlas av antagningsenheten som först bedömer om du har behörighet för studier vid yrkeshögskolan. Om vi upptäcker att det fattas vissa behörighetsdokument i ansökan kan det hända att du måste komplettera.

Ett urval görs sedan bland de sökande som uppfyller behörighetskraven. Därefter sker antagning.

Vem som ska antas beslutas av utbildningens huvudansvarig tillsammans med ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen.

 

Sista ansökningsdag i år är under maj 2017. Men är du tidigt ute och ansöker är denna redan förbehandlad, vilket innebär att du snabbt kommer att få svar om eventuell intervju eller bekräftelse på antagning till utbildningen.

Om Helsingborg

Helsingborg ligger precis där Öresund är som smalast, vilket gör danska Helsingör till den närmsta grannstad. Förutom en citykärna med tillgång till handel, kultur och mötesplatser, finns här kaj- och strandpromenader, simanläggningar och kallbadhus, sandstränder och parker. I staden finns, förutom Helsingborg Arena, även stadsteater, kultur- och konserthus.

 

Lokaler

Våra utbildningslokaler har vi tillsammans med

Yh-Helsingborg som ligger bredvid Campus på Rönnowsgatan 8 (ingång BA), på gångavstånd från Knutpunktens tåg och bussar.